Kuzenim bir eğitimci. Öğrenciler ve veliler için zaman zaman broşürler hazırlaması gerekiyor. Ama buna ayıracak ne devasa bir zamanı ne de devasa bir bütçesi var. Broşür hazırlama programı arayışında benden yardım istedi. Başladık aramaya. Çok fazla seçenek olmasına rağmen sadece bir tanesi ihtiyaçlarımıza tam olarak cevap verdi: Yumpu Publishing.
Kuzenim broşürlerin etkisine oldukça inanıyor, özellikle de eğitim alanında. Haftalık broşürler çıkarıp velilerle eğitim alanındaki gelişmeleri ve sunduğu hizmetleri paylaşmayı çok seviyor.
Çocuklar için de küçük akıl oyunlarının olduğu renkli broşürler hazırlamak hoşuna gidiyor.
Ama bu tür uğraşlara epey zaman ayırmak gerekiyor ve baskı işine girince masraflar alıp başını gidiyor.
O da çözümü online broşür hazırlamakta buldu ve bana danıştı. Birlikte hem ücretsiz hem de kaliteli bir program aramaya başladık.
Bulduklarımızın kimisi ücretsizdi ama özellikleri çok kısıtlıydı; kimisi de birçok özellik sunuyordu ama belirledikleri fiyatlar oldukça yüksekti.
Ücretsiz olan Yumpu’da aradığımız özellikleri ve kaliteyi bulduk.
Kuzenime cazip gelen bir özelliği de kişisel markanızı yaratmanıza izin vermesiydi. Hal böyle olunca, ben de programı gelecek projelerim için yakın takibe aldım.
Broşür Hazırlama Programı ile PDF Dosyasından Broşür Hazırlamanın Aşamaları
Broşür hazırlama programı Yumpu Publishing ile birkaç adımda ve birkaç dakikada PDF’nizi broşüre dönüştürmeniz mümkün. Eliniz alıştıkça hazırlama süreniz daha da kısalacak. Üstelik ileride çok daha çeşitli işler yapabileceksiniz.
Birinci Aşama: Bir PDF dosyası hazırlamanız gerekiyor. Teknolojiyle ne kadar haşır neşir olduğunuza bağlı olarak Photoshop veya InDesign gibi programlarda profesyonel dosyalar hazırlayabileceğiniz gibi, Word veya Excel dosyalarınızı da PDF formatında kaydedebilirsiniz.
Photoshop kullanacaksanız internette bulabileceğiniz şablonları da kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken hususlar PDF’nizin içinde ayrı bir katman veya yazı tipi bulunmaması, tek bir sayfanın derginin tek bir sayfasına karşılık gelmesi, tek bir dosyanın tek bir dergiye karşılık gelmesi ve sayfaların çözünürlüğünün en az 180 dpi olması.
İkinci Aşama: PDF’nizi broşüre dönüştürme vakti geldi. Ana sayfanın sol üst köşesinde bulunan yükleme kutusuna dosyanızı sürükleyerek veya bilgisayardan seçerek yükleyebilirsiniz. Program onu sizin için e-sayfalara dönüştürecek.
Kayıtlı bir kullanıcı değilseniz, ki bu adımları uyguluyorsanız muhtemelen değilsiniz, önce sistemde bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de menüdeki kayıt butonuna tıklayın. Facebook, Google veya Twitter hesaplarınızla kayıt olabileceğiniz gibi, kullandığınız bir e-posta adresi ve şifre yazarak da kaydolabilirsiniz. E-posta adresinize gelen aktivasyon postasıyla hesap açma işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Sonraki aşamaya geçmeden önce bir not düşeyim. Naçizane önerim, hesabınızı açtıktan sonra profilinizi de doldurmanız yönünde. Yumpu’nun milyonlarca aktif okuru var ve sitede halihazırda yüklenmiş 20 milyonun üzerinde broşür ve dergi bulunuyor.
Kendinizi fark edilir kılmak ve öne çıkarmak için isim, soyadı, yaşadığınız yer gibi temel bilgilerinizin yanı sıra kısa bir biyografi ve profil fotoğrafı da epey işinize yarayacaktır.
Üçüncü Aşama: Sıra, broşürünüzde değişiklikler yapmaya geldi. Program sınırsız sayıda dergi ve broşür oluşturmanın yanı sıra onlarda sınırsız sayıda düzelti yapmanıza da olanak tanıyor. Zevkinize ve paylaşacağınız yerlere göre broşürünüzün renklerinde ve boyutlarında değişiklik yapabilirsiniz.
Ama Yumpu’da yapabileceğiniz daha da güzel bir şey var: Multimedya dosyaları eklemek! Tam da günümüz teknolojisine yaraşan bir özellik. Ücretsiz olarak sunulan editörler ses, video, slayt ve bağlantı eklemenize olanak tanıyarak interaktif bir broşür yapmanızı sağlıyor.
Dördüncü Aşama: Artık broşürünüzü her yerde paylaşabilirsiniz. Broşürünüzün ona özel bir bağlantısı var. İsterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz, isterseniz ilgili butonlara tıklayarak doğrudan sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Ayrıca size özel olarak sunulacak embed kodunu kendi web sitenize, bloğunuza, ilgili başka sitelere veya online dükkanlara gömebilirsiniz.
Broşür Hazırlama Programı Yumpu Publishing’u Piyasadaki Diğer Programlara Tercih Etme Sebepleri
Yukarıda programın hem ücretsiz hem de kaliteli olduğundan, sınırsız sayfada sınırsız broşür oluşturmanıza ve multimedya dosyaları eklemenize izin verdiğinden, dahası milyonlarca okura ulaşma olanağı tanıdığından bahsettim. Ama bunlarla da bitmiyor.
Programda hazırlayacağınız broşürler hem masaüstü hem de mobil cihazlarda destekleniyor. Böylece hiçbir cihazda görüntü veya hız kaybı yaşanmıyor. Ayrıca program broşürlerinizi Google gibi arama motorları için optimize ederek onların organik aramalarda daha üst sıralarda çıkmalarını da sağlıyor.
Program bulut platformunu kullandığı için broşürleriniz güvenli bir şekilde sonsuza dek saklanıyor ve onlara istediğiniz zaman istediğiniz yerden ulaşabiliyorsunuz. E-broşürlerinizde kendi markanızı ve logonuzu kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla, ücretsiz bir şekilde kendi reklamınızı yapmanız ve faaliyet gösterdiğiniz iş kolunu tanıtmanız da kolaylaşıyor.
Bir de, benzersiz destek sistemine değinmek lazım. Herhangi bir sorunuz olduğunda veya bir sorun yaşadığınızda hızlı ve etkili hizmet alabiliyorsunuz. Program, ücretsiz olarak sunduğu kalitesinin ve özelliklerinin yanı sıra bu yönüyle de piyasadaki muadillerine fark atmayı başarıyor.
Konunun Kısa Bir Özeti
Ücretsiz olup kalitesinde ve özelliklerinde kısıntıya gitmeyen, pratik bir deneyim sunan ve hızlı çalışan Yumpu Publishing’da PDF’lerinizi dakikalar içinde hazırlayabilecek ve milyonlarca okura ulaştırabileceksiniz. Kendi markanızı oluşturmanıza imkan veren programda sadece broşür değil edergi de hazırlamanız mümkün.
Eğitim, sanat, finans, sigorta, teknoloji, hangi sektörde çalışırsanız çalışın bu programda ihtiyaçlarınızı karşılayan özellikleri bulabileceksiniz. Oldukça memnun kaldığım bu programı size de tavsiye ederim.
Program Kurmadan Online Broşür Hazırlama Programı… Hem de Ücretsiz
İnternette bilgiye ulaşmanın güzelliğinin yanında rahatsız edici olan tek tarafı bilgi kirliliğinin de çok fazla olması. Broşür hazırlama programı ararken Yumpu’yu bulmasaydım bu iş için ciddi bir para kaybedebilirdim. Aramalarım sonuç vermişti ki bu siteyi bulmuştum.
Konservatuarı bitirdikten sonra ben de her yeni mezun gibi birçok müzik dershanesinde çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyordum. Bilenler bilirler böyle yerlerde çalışmak size çok da kazandırmaz. Gelen öğrenci başından yüzde alırsınız ya da belli bir maaşınız olur. Olan kurslarında öyle çok büyük olmadığını düşündüğümüz zaman çok da fazla miktar kazanmayı düşünemezsiniz. Bir de orada sadece ders veriyorsunuz bu neredeyse imkânsıza yakındır.
Aynı kaderi paylaşan arkadaşımla birlikte kafa kafaya verip biz neden böyle bir yer açmıyoruz diye düşündükten sonra o zorlu sürece biz de girdik. İki kişi olarak ilk başta hayalimiz küçük de olsa bizim bir dükkânımız olsundu. Giderlerimizi kısacaktık zaten eğitimi de biz vereceğimiz için gelen tüm gelir bize kalacaktı.
Diğer çalıştığımız zamanlardan biraz çevremiz de vardı. Güzel bir tanıtım, reklam ile de daha çok öğrenci çekebileceğimizi düşündük. İlk iş müzik dershanesi için uygun bir yer bulmak oldu. Tabi o iş de o kadar kolay olmuyor.
Fiziki yapısı müsait olacak, ulaşım için merkezi bir yerde olacak, en azından yakınından toplu taşıma geçmesi lazım ve en önemlisi ses problemini dert etmeyecek bir çevre olması lazım.
Daha önce başımıza geldiği için burada en önemli sorun ses sorunu. Sesten hoşlanmayan çevredeki komşular daha sonra size sorun çıkartabiliyor. Hatta iş hukuki boyutlara bile ulaşabiliyor. O yüzden ses için sorun olmayacak bir yeri bulup işe başlamak gerekiyor.
Şansımız iyi gitmiş olacak ki çok aramadan bu iş için uygun bir yer bulmuştuk. Sermayemizin kısıtlı olmasından dolayı boya, tamirat, dekorasyon gibi tüm işleri de elimizden geldiğince biz yapacaktık. İlk başta duvarları uygun renge boyamak ve birkaç tamirat ile de o işi de çok harcama yapmadan başarmıştık.
Buraya kadar her şey iyi gidiyordu. İşin sonu yaklaştıkça da heyecanımız artıyordu. Aklımızda sürekli dönen düşünce bir an önce tanıtımımızı yapıp öğrenci çekme düşüncesiydi. O iş için de düşündüğümüz şey küçük el broşürleri yapıp dağıttırmak artı olarak da internette kendi yaptıracağımız web sitemizde ve Facebook sayfamızda yayınlamak üzere e-dergi şeklinde bir tanıtım hazırlamaktı.
İnternet sitesi hazırlatırken birçok yere bu isteğimizi söylediğimizde bize ek masraf çıkartmışlardı. Ben de diğer tüm hazırlıklar bitince internetten broşür hazırlama programı bulup bu işimizi de kendimizin yapabileceğini düşündük ve çok üstünde durmadık. Sonuçta her işi kendimiz yapıyorduk bunu işi de yapabilirdik. Herkesin mutlaka internet erişimi ve bir Facebook hesabı vardı. O yüzden bu mecraları iyi kullanmalıydık.
Dükkânın bütün hazırlıkları neredeyse bitmek üzereydi. Bir tek içeride derslikler için mobilyalar kalmıştı.
Onun için de ilk başta çık ileriye gitmeden birkaç masa, sandalye ve yazı tahtası ile olayı çözmüştük. Enstrümanlarımız ikimizin de yeterli sayıda olduğu için enstrüman almamıza gerek kalmamıştı.
Öğrencilik yıllarımızda meraktan aldığımız enstrümanlarımız işe yaramıştı.
Müzik dershanemizi sonunda açmıştık. İnternet sitemizi de biz dükkânın hazırlık sürecindeyken bu işi yapan web tasarım şirketine yaptırmıştık. Facebook hesabımızı da aktif bir şekilde kullanıma açmıştık. Reklamımızı yapmak için artık bekleyecek bir şey kalmamıştı.
Yumpu’ya Bulana Kadar Eleme Süreci
İnternetten broşür hazırlama programı diye arattığımda karışıma bir sürü program önerisi çıktı. Adobe freehand, click book, Project rome bunların hepsi paralı programlardı. İnternette olan demo sürümleri de bir sürü kısıtlamayla geliyordu. Her şeyin yanında bunları kullanacak teknik beceriye de çok sahip değildim.
Bana daha kolay bir program gerekiyordu. Ayrıca hazırladığımız şeyi internette de yayınlayabilmeliydim. Bu sıradan bir broşürü taratıp internete koymaktan daha şık bir şey olmalıydı. En azından e-dergi formatında ve içine birkaç video koyabilmeliydim. Böyle bir program ücretli olsa bile bir miktar ücret ayırabilirdik.
Başka bir site daha bulmuştum smiletemplates.com adında hazır broşür şablonların bulunduğu bir site ama tam olarak aradığım broşür hazırlama programı bu da değildi. Zaten bu ücretsiz de değildi. Yine ücretsiz adı altında kısıtlı demo tanıtımlarını veriyorlardı.
En sonunda Yumpu’yu bulmuştum. Aradığım tüm özellikleri ve daha fazlasını içeren ücretsiz ve hiçbir program kurmanıza gerek kalmadan herkesin kolaylıkla yapabileceği E-dergi ve broşür hazırlama programıydı.
İstediğiniz Sayıda Sayfa ve Dergi Oluşturma İmkânı
Program PDF formatını e-dergi’ye çeviriyor. Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Standart olarak hazırladığınız tanıtımını dosyasından PDF’ye çevirmek. Sitede sol üst köşede hazırladığınız PDF’yi yükleyerek istediğiniz tasarıma başlayabiliyorsunuz.
Size site de onlarca tasarım sunuyor. Tasarım dediysem öyle ucuz tasarımlar değil. Dünyada okunan tirajı yüksek çoğu derginin tasarımına bu broşür hazırlama programı içinde ücretsiz ve kısıtlama olmadan ulaşabiliyorsunuz.
Tek yapmanız gereken içeriğini hazırlamanız ve çok kısa süren bir üyelik işlemi. Üyelik dediysem de korkmayın gerçekten çok kısa sürüyor ve üye olduğunuz için isterseniz hazırladığınız e-dergiyi sitenin tüm kullanıcılarına ulaştırabiliyorsunuz. Bir an da sizi tanıyan ve takip eden yüzlerce kişi olabiliyor.
Her Sayfa İçin Ayrı Video ve Ses Eklentisi
Biz verdiğimiz tüm dersler için bir tanıtım yazısı hazırlamıştık. Piyano, keman, gitar, şan ve üflemeli çalgılar olarak içerik oluşturmuştuk. Amacımız bunları her öğrenciye tanıtmak ve ne istediğinin kararını vermesini sağlamaktı. Sonuçta buraya gelen çoğu öğrenci bunlarla ilk defa tanışacaktı.
Yumpu’nun bize sağladığı olanaklarla sınırsız sayfada ve istediğimiz kadar video ekleyerek yapabiliyorduk. Her enstrüman için o enstrümanın nasıl çalındığını anlatan bir video koyduk. Her sayfaya bir enstrüman koymuştuk ve sayfaları geçtikçe o enstrümanla çalınan bir parça çalıyordu.
Böyle bir imkânımız da vardı. Her sayfada farklı bir parça çalabiliyordu. Bize aradığımızdan daha fazlasını ücretsiz olarak sunuyordu. Bunları hazırlarken teknik yetersizliğimden ötürü birkaç sorunla karşılaştım. Nasıl çözeceğimi düşünürken aşağıda teknik destek bölümünü görüp oraya yazdım ve inanılmaz hızlı bir şekilde geri döndüler.
Ücretsiz bir hizmette böyle bir yardım alacağımız hiç aklımıza gelmemişti. Yardımcı olan arkadaş gayet hoşgörülü ve çözüm odaklı bir şekilde takıldığım yerler de yardımcı oldu. Sitede kafamıza takılan ilk sorun acaba hazırladığımız reklamı broşür hazırlama programı sitesine girilerek mi ulaşılacak yoksa direk kendi internet sitemiz ve facebook sayfamız içine ekleyip ekleyemeyeceğimizdi.
Bu sorun da çok kısa sürede hal oldu hiçbir kod yazma bilgisine sahip olmasanız bile size verdiği linki kendi internet siteniz ve ya facebook sayfanıza yapıştırarak başka bir siteye yönlendirmeden ve tekrar vurgulamak istiyorum bunun için de ek hiç bir ücret ödemeden direk ulaşılabilir bir e- dergi sunuyor.
Sonuç olarak biz iki kişi bunun üstünden gelmiştik. Müzik dershanemizi çok kısa bir süre içinde neredeyse hiçbir yardım almadan ve kısıtlı bütçemizi kullanarak yapmıştık. İnternet üzerinde bu şekilde kullanıcı dostu sitelere ve programlara ulaşmak bizim gibi kısıtlı sermaye ile iş yapan yeni mezun arkadaşlar için inanılmaz bir kolaylık sunuyor.
Yumpu’yu kullanmanız için yedi neden!
- Diğer sitelere kıyasla ücretsiz ve kullanım kolaylığının olması.
- Kendi hazır şablonlarının yanında istenilen tasarıma olanak sağlıyor.
- İnternet sitenize veya Facebook,Twitter vb. sosyal paylaşım sitelerine eklenebiliyor.
- Video ve ses dosyalarınızı istediğiniz boyutta ve kalitede ekleyebilirsiniz.
- Her sayfa için farklı tasarım ve eklenti.
- İnternetin olduğu her zaman her platformdan ulaşmak mümkün.
- Bilgisayar kullanımı çok iyi olmayan kişiler için ya da programı kullanım sırasında sorun yaşayan kullanıcılar için teknik destek her zaman yardıma hazır bulunuyor.