E-dergiler – Yayıncılığın yenilikçi yüzü

e-dergiler

En iyi programı ve e-dergi platformunu bulmak uzun bir araştırmanın sonucu. Ben de bu araştırmamı Yumpu.com ile noktaladım. Araştırmalarım sonucunda bu web sitesini seçmemin diğer nedeni ise bu sitenin ücretsiz olması. Online dergiler konusunda çok tecrübeli sayılmam ama iyi bir e-derginin nasıl olacağını biliyorum ve birçok platformda iyi bir e-dergiyi ücretsiz olarak hazırlamak zor, hatta imkansız. Bu nedenle Yumpu Publishing’u kullanmaya karar verdim.

Bu site, ücretsiz dijital yayınlar üretebileceğiniz ve bu yayınları da bir basılı yayın kalitesinde yayınlayabileceğiniz bir platform. Kataloglar, dergiler, broşürler, flyerlar üretebilirsiniz. Bu platformda 20 milyondan fazla yayın yer alıyor. Moda, kültür, sanat, otomotiv, ekonomi, iyi yaşam ve sektörel dergiler ve farklı birçok yayını daha burada bulmak mümkün.

Yumpu.com’un broşür tasarim programı – hızlı ve pratik SEO yönetimi

Uzun süredir yaptığım yazarlık mesleğimde internette yayınlanan yazılarla ilgili öğrendiğim en önemli şey SEO optimizasyonu, yani arama motorlarında anahtar kelimelerin optimizasyonunu yönetebilmektir. Bu platformda, yapılandırılan altyapı sayesinde girdiğim tüm anahtar kelimeler arama motorlarında yer alıyor. Böylece ulaşmak istediğim farklı müşterilere ulaşabiliyorum.

seoGirdiğim anahtar kelimeler sayesinde bir blogger olarak daha çok tanınma fırsatı yakaladım. Böylece online alanlarda etkimi de arttırmış oldum.

Bu platformda e-dergiler PDF dokümanlarla hazırlanıyor.

Hazırladığınız PDF dokümanı ücretsiz açtığınız hesabınıza yüklüyorsunuz. Hemen ardından bir e-dergiye sahip olabiliyorsunuz.

Seç ve sürükle yöntemi ile istediğiniz görseli ve istediğiniz yazıyı dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Size sunulan birçok şablon arasından kendinize ve oluşturacağınız dergiye en uygun olanı seçebilirsiniz.

Hesaplarınız üzerinden tek bir dergi değil, birçok e-dergi üretebilirsiniz. Hesap sayınızı arttırabilirsiniz ve tüm bunları hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer derginizi süreli bir yayın olarak yayınlamak istiyorsanız derginize bir zaman dilimi belirleyebilirsiniz. Böylelikle o zaman diliminin sonuna gelindiğinde derginiz yayından kalkar.

Sosyal medya ve e-dergiler

Her gün fark yaratmak adına girilen sosyal medya içerikleri ne kadar fark ediliyor? Bu sosyal medya içeriklerini kimler okuyor? Eğer gerçekten fark yaratmak istiyorsanız farklı içerik platformları kullanmanız gerek. E-dergi yaratma da bunlardan birisi olabilir.

Online dergilerinizi oluşturduktan hemen sonra altta yer alan paylaş butonu ile Twitter&Co, Facebook gibi dev sosyal medya alanlarında rahatlıkla paylaşabiliyorsunuz.

Bu paylaşımı yapmak zamanınızı bile almıyor. Tek bir tık yeterli.

Eğer derginizi bir web sitesinde paylaşmak istiyorsanız ‘embed’ yani ‘yerleştirme’ seçeneği ile istediğiniz web sitesine link verebiliyorsunuz.

facebookDerginizde değişiklik yaptığınızda ya da derginizdeki içerikleri değiştirdiğinizde daha önce verilen linkte bir değişiklik olmuyor.

Aynı linkle devam edebiliyorsunuz. Böylece derginiz linkini paylaştığınız tüm platformlarda kolaylıkla güncellenebiliyor.

Derginize ekleyebildiğiniz içerikleri çeşitlendirebiliyorsunuz. Örneğin, bir video röportaj ekleyebilirsiniz ya da bir ses kaydı.

Böylece daha interaktif bir dergi yaratabilirsiniz. Videolar ve ses kayıtları ile derginizi bir blog olarak bile kullanabilirsiniz.

Derginizin içine hiperlink’ler ekleyerek okuyucularınızı farklı web sitelerine ya da videolara da yönlendirebiliyorsunuz. Böylece kendi web sitenizde ya da herhangi bir sosyal medya platformu hesabınızda bulunan tüm içerikleri de derginizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

Sosyal medya paylaşımları yaparken derginizin tasarımında herhangi bir bozulma olmuyor ve tüm platformlara uyumlu, şık bir görüntü veriyor.

Markalaşma yolunda e-dergiler

E-dergiler markalaşmak isteyen şirketler ve startuplar arasında da kullanılan bir içerik yöntemi olarak öne çıkıyor. Kendi markanızı ve logonuzu kullanarak tasarım üretebiliyorsunuz.

Markalaşma yolunda oluşturduğunuz dergilerin sonucunda işinizle ilgili farklı bir prestij alanına girebilirsiniz. Böylece daha farklı ve kaliteli bir müşteri portföyüne ulaşabilir ve onlar için özel bir e-yayın hazırlayabilirsiniz.

Yumpu Publishing üzerinde hazırlayabileceğiniz farklı yayınları da derginize ekleyebilir ve bu yayınlarınız arası etkileşim yaratabilirsiniz.

Oluşturduğunuz e-dergiler hem mobil hem de dizüstü cihazlarla uyumlu olacaktır. Böylece iPhone, iPad ve geri kalan tüm akıllı telefonlarda rahatlıkla okunabilen bir yayın üretmiş olacaksınız.

Okuyucularınızı düşünerek hazırladığınız her şey bu platformda bir araya geliyor. Örneğin, okuyucu tecrübesi için özel olarak düşünülmüş sayfa çevirme sesi efekti ve derginize daha profesyonel bir görüntü veren sayfa kıvrılma görüntüsü gibi incelikli teknolojik özellikler var.

Tüm bunları yaparken her zaman ekip desteği yanınızda. PDF dokümanlarınızı yükledikten hemen sonra ürettiğiniz derginizle ilgili bir sorun yaşarsanız destek ekibini 7/24 yanınızda bulacaksınız.

Bir e-ticaret sitesi yönetiyorsanız derginizde vereceğiniz linkler sayesinde satış yapabilirsiniz. E-dergilerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Birkaç hesap üzerinden farklı e-dergiler hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde işinizin etkileşim alanını genişletebilir ve farklı alanlarda, farklı içerikler hazırlayarak birçok kişiye ulaşabilirsiniz.

Son olarak, bu web sitesini kullanarak ürettiğiniz tüm e-içerikler işinizi ya da kişisel bloğunuzu destekler şekilde olacaktır. Tüm içeriklerinizi aynı yerde toplamak ve bu içerikleri aynı anda birçok platform üzerinden kişilere ulaştırmak mümkün. Bunu kısa zamanda yapmak ve hızla bitirmek de. Böylece içeriklerinizi hazırlamaya devam ederken paylaşım kısmında da hızlı ve etkin bir sonuç alabileceksiniz.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.