Kitapçık hazırlamak için en iyi web sitesi: Yumpu.com

kitapcik_hazirlamak

Bu aralar çok fazla e-yayın hazırlama web sitesi ortaya çıktı. Bunun farkındayım. Birçoğu çok iyi hizmetler verse de bazı eksikleri var. Bu eksikler genellikle kullanıcı tecrübesinin eksik olmasından dolayı kaynaklanıyor. İyi bir e-yayın hazırlama web sitesi kullanıcı deneyimine önem verendir. İşte bu nedenle ben de size Yumpu Publishing kitapçık hazırlama programından ve genel olarak bu web sitesinden bahsetmek istiyorum.

kitapcik_hazirlamakBu web sitesi kendi içinde bir yayın bulutu olarak işlev gösteriyor. Burada 20 milyon kadar yayın var. Ücretsiz bir şekilde hesap açanların hepsi bu platformda ücretsiz olarak e-yayın üretebiliyor.

Üretilen e-yayınların hepsi de burada görüntülenebiliyor. Broşür, kitap, dergi gibi her türlü e-yayını üretmek mümkün. Bu sayede milyonlara ulaşabiliyorsunuz. Kullanımı kolay ve görüntüsü de çok hoş ve şık.

Rahatlıkla oluşturduğunuz kitapçığınızı zevkle okuyabiliyorsunuz çünkü okur deneyimi konusunda da oldukça gelişmiş özellikler sunuluyor.

Yumpu.com’un anlatılması gereken diğer ücretsiz özelliklerine de değinmek gerek. Bu platformda hesabınızı açtıktan hemen sonra yarattığınız yayını yine ücretsiz olarak sosyal medya kanallarında, kendi web sitenizde veya herhangi başka bir web sitesinde paylaşabiliyorsunuz. Bu yerleştirmeler çok kaliteli görünüyor.

Online kitapçık hazırlama – son teknoloji

Eğer işinizi temsilen yapmak istediğiniz bir bilgilendirme dokümanı varsa bir kitapçık hazırlayarak en iyi içeriği oluşturabilirsiniz. Bir kitapçık oluşturmak, sizi ve genel olarak işinizi temsil etmek için yapmış olduğunuz en iyi şey olabilir.

kitapçık hazırlamaBu kitapçığı sosyal medya platformlarında ya da e-mailing servislerinde paylaşabilirsiniz. Eskiden bu şekilde yüklü dosyalar paylaşmak istediğimiz zaman server problemi ile karşılaşırdık.

Yüksek çözünürlüklü görseller bir türlü açılmazdı ya da içeriklerde problemler çıkardı. Şimdi ise yüksek kaliteli görselleri ve içerikleri yerleştirmenin ve yollamanın en iyi yolu, Yumpu.com’un kitapçık hazırlama programı gibi görünüyor.

İçeriklerin eskisinden de önemli olduğu bu zamanlarda sizin de farklı ve ilgi çekici içeriklere ihtiyacınız yok mu?

Her gün yüzlerce yeni içerik sosyal medyaya giriyor. Hepsi de yeni müşteriler ve yeni okurlar peşinde. Hepsi farklılıklarını göstermek ve fark edilmek istiyor.

Bu nedenle de herkes ürettiği içerikle farklılık yaratmak istiyor.

Peki, kaç kişi istediklerine ulaşabiliyor? Bunu kimse bilmiyor ama bu konuda kitapçık hazırlama size yardımcı olacak. Sizin de farklılaşmak adına ürettiğiniz içeriklerinize bir yenisi eklenmiş olacak.

Bir kitapçığa yerleştirebileceğiniz birçok farklı içerik var ve Yumpu.com bu konuda size altyapısının teknolojik nimetlerini sunuyor.

Örneğin, kitapçığınıza rahatlıkla video ve ses dosyaları ekleyebiliyorsunuz.Mesela, video ile yapılmış bir röportaj ya da kısa bir tanıtım videosu yükleyebiliyorsunuz.

Satislari_artirmakBu şekilde daha aktif bir kitapçık üretmiş oluyorsunuz.

Bu durumda da daha çok kişiye ve okura ulaşabiliyorsunuz.

İçeriklerinizi ürettikten sonra okur deneyimine de önem vermeniz gerekiyor. Bu web sitesinde size sayfa çevirme ses ve görüntü efektleri veriliyor. Bu şekilde kitapçığınız profesyonel bir dijital tasarımcının elinden çıkmış bir hal alıyor. Okunma oranları artıyor ve daha şık görünüyor.

İçeriklerinizi hazırlarken farklı web sitelerinden linkleri hiperlink olarak paylaşabilirsiniz. Üzerine tıklayarak rahatlıkla açılan bu linkler okurlarınızı sizin istediğiniz web sitelerine yönlendirecektir.

Bu konuda size verebileceğim en iyi tavsiye, bu linkler arasına kendi web sitenizi de eklemeniz olacaktır.

Hatta, eğer bir e-ticaret işindeyseniz bir kitapçık hazırlarken öncelikle kendi satışınızı yapmayı planlamanızı da tavsiye ederim.

Bu konuda size şunu söyleyebilirim: Kitapçığınızı bir katalog gibi tasarlayıp verdiğiniz linkler sayesinde okurlarınıza satış yapabilirsiniz. Böylece satışlarınızı da yükselteceksiniz.

Kitapçık hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar

Aslında hepimizin bir kitapçıktan beklentisi çok basit. Daha etkin ve daha aktif bir müşteri portfolyosu yaratmak. Bu nedenle de müşterilerinizin sizlere ulaşmasını sağlamanız gerek.

Bu web sitesi bunu da düşünmüş ve SEO yönetimi yapmanıza imkan veriyor. Girdiğiniz her anahtar kelime tüm arama motorlarında çıkıyor. Eğer ödemeli versiyonu seçerseniz bu web sitesi size aynı zamanda Google analitiği de sunuyor. Bunun dışında, birden fazla broşür ya da kitapçık hazırlayıp farklı anahtar kelimeler girebilirsiniz. Tüm bunları da ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

PDF dokümanlarınızı iki dakika içinde yükleyip hemen anahtar kelimelerinizi girebilirsiniz. Yüklediğiniz PDF dokümanlar üzerinde değişiklik yapabilirsiniz ve bu değişiklikleri de rahatlıkla kitapçığınıza yansıtabilirsiniz.

Yaptığınız değişiklikler doğrudan yayınıza yansıdığı gibi farklı bir permalink kullanmak zorunda kalmazsınız.

Kendi markanızı ve logonuzu kitapçığınıza yerleştirebilirsiniz. Tasarımda istediğiniz şekilde logonuzu kullanabilirsiniz.

Ücretsiz kullandığınız bu servislere aynı zamanda dizüstü ve mobil cihazlarda uyumluluğu da eklemek gerekiyor.

garantiEğer okurlarınız genellikle iPad ya da iPhone kullanıcısı ise rahatlıkla onlara ulaşabilirsiniz. Hem dizüstü hem de mobil cihazlarda kullanımda kitapçığınız çok şık görüntü verecektir.

Okur deneyimini arttırıcı unsurlar da eklenince (sayfa çevrilme kıvrımları ve sesler gibi) bu yayın aracılığı ile ulaşmak istediğiniz hedef ya da verdiğiniz hizmet ikiye katlanarak daha değerli bir hale gelecektir.

Eğer özellikleri biraz daha geliştirmek ister ve daha profesyonel bir sonuç arayışı içine girerseniz Yumpu Publishing’nun ödemeli versiyonlarını da tercih edebilirsiniz.

Ödemeli versiyonlarında 30 gün ücretsiz kullanımın da dahil olduğunu söylemeliyim. Ama ücretsiz olanı bu kadar iyi ve bir kitapçık üretiminde size istediğiniz her özelliği sunarken ücretli versiyona ihtiyacınız olmayabilir.

Bu web sitesi size bir e-yayın ve kitapçık hazırlama konusunda istediğiniz her şeyden fazlasını verecektir. Hem tasarım hem de içerik çeşitlendirmeleri konusunda tümüyle tatmin olacağınızı garanti ederim.

Kitapçık hazırlamak için geliştirilmiş en güzel ve kolay yöntem

conceptArkadaşımın işletiyor olduğu bir işletme için fanzin kitapçık hazırlamak gerekiyordu ve bunun için benden yardım istediler. Öncelikle hemen ben de bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlarımı aradım ve kitapçığın içeriği ile ilgili bilgiler vermeye başladım.

Bir arkadaşım bana Yumpu programından kısaca bahsetti ancak benim için daha önemli olan o zaman için kitapçığın içeriğiydi. Yazıları yazacak arkadaşları bulduktan hemen sonra bu kitapçığı ne şekilde nasıl bir tarzda ve nasıl bir formatta hazırlamam gerektiğini düşünmeye başladım. Bu arada söylemem gereken ufak bir detayı da unutmama lazım, kitapçık internette de yayınlanacak!

Önce internete kolaylıkla ekleyebileceğim PDF okuyucularına bakmaya başladım. Ancak bunların bedava olanlarını bir kenara bırakıyorum ucuz olanlarının bile kendi uzantıları olmaksızın çalışmadıklarını gördüm. Yani ben o uzantıyı indirmezsem okuyamıyorum.

Kısaca söylemek gerekirse benim kitapçık hazırlama çabalarım boşa gidecek çünkü benim dışımda kimse okuyamayacak. Adobe ile çalışan bir kaç program daha denedim ve bu sefer de bu programların kodlarını internet siteme yerleştirme konusunda çok zorlandım.

Bu işlerden anlayan bir arkadaşımdan yardım bile istemiş olmama rağmen bir sonuç elde edemedim. Sıkıştığınızda arayacağınız kişinin de sizin yaptığın işle hemen ilgilenmesini istersiniz ancak unutmamak gerekir ki herkes başka bir evrende yaşıyor ve onu aradığımda kim bilir nelerle uğraşıyordu ya da o an meşgul olduğu şeyi böylesine uğraştırıcı ve yorucu bir iş için bölmek istemedi. Ben de olsam öyle yapabilirdim.

Fanzin hazırlamak eskiden bu kadar zor değildi

Evet arkadaşım bu işi bana vermişti çünkü eskiden de bu işlerle çok ilgilenir ve nerede bir dergi ya da kitapçık hazırlama işi olsa hemen ben almak isterdim. Saflığımdan olsa gerek bu işlerden çok azından para kazanmışımdır ki ona da pek para denemez. Ancak eskiden benim yaptığım iş dergiyi edite etmekten ibaretti ve PDF olarak hazırladıktan sonra işim bitiyordu. Bundan sonra grafikerlerin ve matbaacının işiydi.

Doğrusu bu şekilde yayınlanan fanzinleri hala daha faydalı daha da önemlisi daha güzel bulduğumu söylemeliyim. En azından her bir kitapla ve dergiyle hayatınıza yeni bir obje giriyor. Ancak internet okumalarında aynı cihazınızdan aynı aydınlatılmış platforma bakıyorsunuz. Neyse konumuz bu değil ve her ne kadar ben hoşnut olmasam da kabul edilmesi gereken bir şey var ki kitapçık hazırlama işleri artık sanal ortamda ilerliyor. Ne matbaların mürekkep ve ekolu atmosferi ne de dergilerin okşadığınızda okyanus dalgalarını andıran sesi kaldı geriye.

Sanal ortam kitapçık hazırlama programları sandığımdan çok daha gelişmiş

Kitapçığımı nasıl hazırlayacağımı kara kara düşünürken yazı yazmasını rica ettiğim arkadaşlarımdan bir tanesi bana tekrar Yumpu programından bahsetti ve deneyip denemediğimi sordu. Ben de bazı kitapçık programlarına baktığımı ancak çok pahalı olduklarını gördükten sonra vazgeçtiğimi söyledim.

Arkadaşım bani alaycı gözlerle süzerek sen yine de bir bak belki de o kadar pahalı değildir dedi ve çayından bir yudum aldı. Kontrol edeceğimi söyleyip hemen eve geldim. Haklı olmasını hem istiyor hem istemiyordum açıkçası. Yumpu ile kitapçık hazırlama işi onun söylediğine göre hem çok ucuz hem de kolay olmalıydı ve bu benim çok işime gelecekti ancak bir yandan da o alaycı bakış var tabi.

Sitenin ana sayfasını görür görmez bu programın çok pahalı olacağını düşünmeye başladım içimden. Bu durumun benim için kötü olmasına ve hiç bir işime yaramayacak olmasına rağmen bir yandan National Geographic dergisinin kapağına bakıyor bir yandan da „tabi çok ucuzdur bu program gerçekten diyerek“ tıpkı o arkadaşım gibi alaycı bir gülümseme yerleştirdim suratıma.

Ancak kaşlarımın alnıma yapışacak kadar kalkması çok zaman almadı çünkü PDF dosyalarınızı sanal e-dergi formatına çevirmek ücretsiz diye bir yazı görmüştüm. Hemen detaylarını inceledim ve gerçekten elimdeki PDF dosyasını çok kısa bir süre içinde PDF dosyasına çevirebileceğimi fark ettim. Hem de hiç bir ücret ödemeden.

Yumpu ile hazırladığımız kitapçıklarımızı en usta editörler bile kıskanıyor!

  • 1- Dergi hazırlamanın yanında e-kitapçıklar da hazırlayabiliyorsunuz
  • 2- Hazırladığınız kitapçığı kendi internet sitenize gömebiliyorsunuz
  • 3- İstediğiniz zaman site yetkililerine soru sorabiliyorsunuz
  • 4- Hazırlanan harika SEO avantajlarına hazır konuyorsunuz
  • 5- İsterseniz kitapçığınızı bütün dünyaya açıyorsunuz
  • 6- Ses, video ve yazıları internet sitesinden hızlı bir şekilde ekleyebiliyorsunuz
  • 7- Bütün bunlar ve daha birçok farklı özellik için tek kuruş harcaıyorsunuz…

Yumpu ile kitap hazırlama işlerini nasıl yaptım

Konuya hızlıca bir giriş yapmak gerekirse ilk olarak yapmanız gereken şey sitenin ana sayfasını açtığınızda üst sol bölümde göreceğiniz „Optimize for PDF to a multimedia magazine“ başlığı ile duran kutucuktaki gri alana PDF dosyanızı sürüklemek.

Sürüklemek istemiyorsanız alttaki mavi bağlantıdan PDF belgenizin bulunduğu dosyaya giderek de ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bundan sonra „start download“ düğmesine tıklamamız gerekiyor. Sitenin dili konusunda söylemem gereken bir şey var tabi. Bazı sayfalar tamamen Türkçe ve oldukça doğal ve anlaşılabilir bir Türkçe ile yazılmış.

Ancak bazı sayfalar tamamen İngilizce. Maalesef bu ana sayfa da hala İngilizce.

Ancak belli oluyor ki site hali hazırda çevrilmeye başlanmış ve belki de siz bu yazıyı okuyorken çoktan çevirisi bitmiş olacaktır.

Neyse sitenin dili o kadar da önemli değil. Bu arada tabi PDF dosyanız ile kitapçık hazırlama işlemlerinize başlamadan önce siteye üye olmanız gerekiyor ki bu işlem için iki dakikanızı ayırmanız yeterli. Bu aşamadan sonrası adeta yokuş aşağı bir şekilde ilerliyor ve kısa bir zamanda derginiz hazırlanıyor.

logoSiteye yüklediğimiz yani upload ettiğimiz dergimiz için bize bir sayfa veriyor Yumpu sitesi.

Bu sayfada her şey oldukça açık anlatılmış göründü benim gözüme. Burada istediğiniz yere yeni eklemeler yapabildiğiniz bir bölüm de var ve açıkçası derginin ikinci bölümü için de ben görev alacak isem dergiyi baştan sona bu yeni eklemeleri düşünerek yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

En başta kitapçığınıza video ve ses ekleyebiliyor olmanız harika bir şey. Özellikle eğlence sektöründe olan işletmeler için sonsuz bir imkan tanıyor. Ekleyeceğiniz videoları öncelikle YouTube sitesine eklemeniz gerekiyor ve Yumpu kitapçık hazırlama sayfasına o bağlantıyı yapıştırmanız gerekiyor. Bunun yanında ses dosyaları da yükleyebiliyorsunuz. Bu dosyaları doğrudan programın içine aktarıyorsunuz.

PDF okuyucuları işletmenin internet sayfasına nasıl gömmekte zorlandığımı hatırlıyor olmalısınız. Açıkçası burada da ilk ve tek korkum bu oldu. Ancak gömme kodu al ve sitene ekle bölümüne geldiğimde karşımda duran üç beş satırlık küçücük bir kod vardı ve bütün endişem o anda yok oldu.

Bunu kendi siteme eklemeden önce nasıl yapıldığına dair bir soru sormak istedim çünkü yaptığım işten emin olmak istiyordum. Sonuçta sanal dünyada yapılan hataların sonuçları bazen çok masraflı olabiliyor. Destek ekibine bu konuda bana yardımcı olmaları için bir soru formu yolladım ve işimi ertesi gün bitirmek üzere salona çıkarak arkadaşlarımla muhabbete başlamıştım ki telefonuma bir e-posta bildirimi geldi. Gelen cevabın hızı beni gerçekten şaşırttı.

Hemen tekrar bilgisayarımın başına döndüm ve geniş bir içerik ile kolayca gösterdikleri talimatları uyguladım ve kitapçığım Yumpu Publishing sitesi sayesinde artık bir internet sanal e-kitapçığı olmuştu. Harcadığım o kadar çabaya ve zamana değdi doğrusu. Bundan sonra hemen e-kitapçığımın sayfalarını karıştırdım ve son eksiklere göz attım. Ardından bana kalan son şey arkadaşlarımı arayıp üstesinden geldiğim harika işle hava atmak oldu. Okuduğunuz için teşekkür ederim umarım bir faydası dokunur birinize.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.